Lpg Dolum Tevzi Sanayi ve Ticaret A.Ş

   ANASAYFA ARTÜP E-MAİL


Nargaz A.Ş.

KURUMSAL

 

HİZMET AĞIMIZ

ONLİNE SİPARİŞ

GÜVENLİK

İLETİŞİM   

 

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları  (LPG) tüpleri kullanırken veya değiştirirken dikkat edilmesi gereken kurallar...

  . LPG tüplerinizi yetkili Nargaz bayilerinden alınız ve değişimini bayinize yaptırınız.

  . LPG tüplerinin tüketim yerine götürülmesi ve cihazlara bağlanması işlemlerini mutlaka yetkili Nargaz bayisine yaptırınız.

  . LPG tüpü değişiminde, dolu LPG tüpünün kör tapasını sökmeden valfının kapalı durumda olduğunu kontrol ediniz. Açıksa mutlaka kapatınız.

  . Her LPG tüpü değişiminde contayı da yenisiyle değiştiriniz ve çıkardığınız contayı kesinlikle bir daha kullanmayınız.

  . Tüplerinizin hortumu ve dedantörü TSE'ye uygun olmalıdır. Tüplerinizin hortum uzunluğunun  150 cm'yi aşmamasına dikkat ediniz.

  . Tüpleriniz ile kullanacağınız cihazlar arasındaki hortum bağlantı yerlerinde kelepçe bulunup bulunmadığını kontrol ediniz.

  . Tüplerinizin bağlantılarında kontrol köpüğü veya sabun köpüğü ile kaçak kontrolü yapınız, kibrit, çakmak ya da benzeri açık alevle kontrol yapmayınız.

  . Tüplerinizi fırın ve ocak gibi cihazların seviyesinden daha aşağıda dik olarak kullanınız ve daima dik tutunuz. Kullanılan veya yedek LPG tüpleriniz dolap içerisinde bulunuyorsa, dolap altlarına havalandırma delikleri açınız. Yedek tüpünüzü kullanılan tüpün yanında bulundurmayınız.

  . LPG tüpünün bağlı olduğu ocağın altında veya yakınında kolayca yanabilen ve tutuşabilen kağıt, naylon, plastik, tül perde v.b. maddeler bulundurmayınız.

  . Tüplerinizi doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayınız, kalorifer radyatörlerinden en az 1 metre ve soba gibi ısıtıcılardan en az 4 metre uzakta bulundurunuz.

  . Tüplerinizin üzerini herhangi bir eşya ile örtmeyiniz.

  . Tüplerinizi çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutunuz.

  . Tüplerinizi zemin altı bodrum katlarında, merdiven altlarında kullanmayınız. Tüplerinizi kullandığınız fırın ve ocak gibi cihazlarınız, az havalanan küçük hacimli yerlerde bulunuyorsa, ortamı sık sık havalandırınız.

  . Aşırı hava akımı ve yemek taşmaları cihaz alevini söndürerek gaz birikmesine sebep olur.   Böyle bir durumla karşılaştığınızda önce vanayı kapatınız, sonra pencere, kapı ve bunun gibi yerleri açarak odayı havalandırınız ve biriken gazların dışarıya çıkmasını sağlayınız. Bunları yapmadan cihazı kesinlikle kullanmayınız.

  . Yanan kamping tüpü üzerine çapı 20 cm'den büyük kazan, tencere vb. Kaplar koymayınız.

  . Tüplerinizi kullanmadığınızda detandör ve / veya valfını kapatınız.

  . Bitmiş olan tüpün valfını kapatınız. Bitmiş olan tüpe bağlı detandörü kapalı konuma getiriniz. Yüksek debili ayarlı regülatör kullanılıyorsa -O- konumuna getiriniz.

  . Tehlike durumunda hemen bayinize haber veriniz.

Nargaz tüpleri tesislerimizde el değmeden doldurulur,elektronik cihazlarla yapılan dolum ve kaçak kontrollerinin yanı sıra birçok kontrol ve test aşamasından geçer

 

 

ÜRÜNLERİMİZ
 TÜPGAZ
 DÖKMEGAZ
 OTOGAZ

 

 
 

© Copyright 2006 Babaoğlu İletişim

Mardin Organize Sanayi Bölgesi 1. Bulvar Mardin / TURKEY
Tel: (482) 215 11 20 - 215 20 89 Fax: (482) 215 15 10